Bu kitabın öyküsü gastronomi ve mutfak sanatları alanında uzmanlaşmış bir gıda mühendisi ile bir yemek tarihçisinin ortak bir yolculukta buluşmasına dayanıyor.
İlk baskısı 2014 yılında yayımlanan Kadim Lezzetler kahve, çikolata, lokum, akide, salep gibi sevilen tatların pozitif bilimlerle sosyal bilimlerin kesişme noktasında nasıl yeraldığını göstermeyi amaçlıyor. Yeni tatların eklendiği genişletilmiş bu ikinci baskısıyla Kadim Lezzetler yiyecek ve içeceğin hem bilimsel hem de kültürel tüm kodlarını somut örnekler aracılığıyla açıklamayı hedefleyen gastronominin disiplinlerarası bakış açısını örnekler üzerinden yalın bir şekilde okuyucuya sunuyor.
Eser Adı: Kadim Lezzetler
Yazar adı : Sibel Özilgen, Özge Samancı
Yayınevi : Yeditepe Üniversitesi Yayınevi
Orijinal dil: Türkçe
Türü : Gastronomi
Cilt Bilgisi: Sert kapak
Kağıt Bilgisi: Kuşe, tamamı renkli
Basım Tarihi: 2023
Basım Bilgisi: 2.Baskı
Sayfa Sayısı: 96
Kitap Boyutları: 13 x 21
ISBN No: 978-975-307-066-9
Barkod No: 9789753070669