Kadim Lezzetler – 1

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün kuruluşunun on birinci yılında geçmişten günümüze miras kalan beş lezzetin öyküsünü bu kitapta bir araya getirdik. Amacımız bu beş lezzetin disiplinlerarası bir bilim olan gastronomi açısından incelenmesi ve okuyucuya sunulmasıdır.

Stok kodu: 9789753070669 Kategoriler: ,

Detaylar

Boyutlar

15,5 cm x 16,5 cm x 1cm

Sayfa

80

ISBN

978-975-307-066-9

Dil

Türkçe

Basım Tarihi

2014

Yazar Bilgisi

Özge Samancı

Sibel Özilgen

Gastronomi doğası itibariyle disiplinler arası incelenmesi gereken bir alandır. Tarihin, antropolojinin, ekonominin, sosyo-kültürel ve pozitif bilimlerin teori ve kuramları aracılığıyla incelenmesi gereken gastronomi, duyulara hitap eden yönüyle pratik olan uygulamalarda hayat bulur. Gastronomi sadece seçkin, rafine lezzetlerin arandığı ve tüketildiği bir alanı kapsamaz. Kültürlere göre değişiklik gösteren tüketim alışkanlıklarının insanoğlu için en faydalı ve en doğru hallerini araştırır, üretir ve üzerinde düşündürerek açıklar. Bu bağlamda gastronomi hünerli parmakların ürettiği lezzetli yiyeceklerin yanı sıra, düşünen ve araştıran zihinlerin kaleme aktardığı bilgiler bütünüdür. Yiyeceğin hem bilimsel hem de kültürel tüm kodlarını somut örnekler amacıyla açıklamayı hedefleyen bir alandır.

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün kuruluşunun on birinci yılında geçmişten günümüze miras kalan beş lezzetin öyküsünü bu kitapta bir araya getirdik. Amacımız bu beş lezzetin disiplinlerarası bir bilim olan gastronomi açısından incelenmesi ve okuyucuya sunulmasıdır.